Yritys

Olemme vuonna 1962 Lahdessa perustettu perheyritys, joka on erikoistunut polttoöljyn ja palavien nesteiden kuljettamiseen. Meillä on käytössämme yli 30 nykyaikaisen ajoneuvon kuljetuskalusto ja me työllistämme noin 70 henkeä.

Historia

Kuljetusliike Helokivi Oy:n perusti Ahti Helokivi, joka aloitti liikennöinnin kaksiakselisella avolava kuorma-autolla kuljettaen amerikkalaisen öljy-yhtiö Esson tuotteita. Vaikka nykyään entisiä Esson tuotteita kuljetetaan ST1-nimikkeen alla ja yrittäjinä toimii jo kolmas polvi, samat vastuulliset perhe-arvot ohjaavat Helokiven matkaa kuljetusalan etujoukoissa. Avolavan sijaan Helokiven logo löytyykin varmimmin tien moderneimman rekan kyljestä.
Ahti Helokiven poika Kari Helokivi toimi yrityksen johdossa vuoteen 2016 asti. Siitä alkaen yrittäjinä ovat toimineet Karin tytär Sonja Helokivi ja vävy Joni Helokivi, joka toimii myös yrityksen toimitusjohtajana. (hyperlinkit yhteystietosivulle)
”Helokiveä on aina kehitetty seuraavaa sukupolvea ajatellen. Jälkipolville halutaan jättää sekä hyvinvoiva yritys että parempi maailma. Kun hoidamme työmme hyvin ja turvallisesti, olemme luotettava ja vastuullinen kumppani sekä asiakkaillemme että ympäristölle,” sanoo toimitusjohtaja Joni Helokivi.

Arvot

Turvallisuus. Työssä, jossa kuljetetaan vaarallisia ja palavia aineita tavallisen liikenteen seassa, tärkeintä on turvallisuus sekä ihmisille että ympäristölle työn kaikissa vaiheissa. Siksi käytämme paljon resursseja turvallisuuden varmistamiseen ja teemme jatkuvasti yhteistyötä viranomaisten kanssa. Olemme yksi harvoista alan toimijoista, jonka toimintaa ohjaa 9001 laatujärjestelmä.
Vuonna 2018 työturvallisuutemme sertifioitiin myös T10-sertifikaatilla. Toimintatapamme ympäristö- ja työturvallisuusasioissa on sertifioitu niin ikään 14001-sertifikaatilla.
Kehitämme myös itse jatkuvasti turvallisempia tapoja liikkua tien päällä. Viimeisimmäksi olimme mukana testaamassa Smart track –tiedonvaihtojärjestelmää, jonka avulla voidaan jakaa turvallisuuden kannalta tärkeää tietoa ajo-olosuhteista muille kuljettajille. (hyperlinkki artikkeliin)

Rehellisyys. Rehellisyys on meille paitsi luotettavuutta ja toimitusvarmuutta, myös läpinäkyvyyttä, jäljitettävyyttä sekä prosessien tarkkaa dokumentointia. Siksi jokaisessa ajoneuvossamme on nykyaikaiset seurantajärjestelmät, jotka kertovat missä auto menee ja mitä se tekee.
Rehellisyys on meille myös vastuullisuutta työnantajana. Me huolehdimme kuljettajistamme, minkä vuoksi meillä on vähän vaihtuvuutta.

Kunnioitus. Me kunnioitamme ihmisiä ja ympäristöä. Työntekijöillemme se tarkoittaa mielekkäitä ja turvallisia työskentelyolosuhteita, moderneja työvälineitä ja ajantasaisia koulutuksia.
Asiakkaillemme takaamme aina asiakaslähtöisen palvelun, pitävät aikataulut ja ammattitaitoiset työntekijät.
Ympäristöturvallisuudelle asetamme jatkuvasti uusia tavoitteita.

Tavoitteellisuus. Toimintansa käynnistymisestä asti Helokivi on kulkenut eteenpäin – kohti uusia tavoitteita. Tällä hetkellä tärkeimmät tavoitteet ovat turvallisuuden ja ekologisuuden jatkuvassa parantamisessa.
Modernilla kuljetuskalustolla pyrimme työturvallisuuden ja mukavuuden optimointiin, mutta myös vähentämään ympäristön kuormitusta. Olemme jatkuvasti lisänneet pienipäästöisempien Euro6-luokituksen autojen määrää ja sertifioineet toimintaamme mahdollisimman ympäristöystävälliseksi.
Ympäristöturvallisuuden parantaminen kiinnostaa meitä myös liiketoimintana. Toivomme tulevaisuudessa voivamme hyödyntää erikoiskuljettamisen ammattiaitoamme myös kierrättämisen alalla.